II Córrer detràs del vent 2022

El vent es comporta al Mas de Barberans i permet la celebració de II Córrer detràs del vent, en una participació d'entre 400 persones durant tot el dia. L'organització destinarà tots els beneficis a La Marató de TV3, per combatre la lluita contra les malalties cardiovasculars. Valoració econòmica més que positiva!

7:00h del matí, s'obren les llums del centre cívic, l'AFA amb la beguda ben fresca i les neveres ben plenes, 300 lots solidaris preparats per repartir i atenent a les inscripcions presencials d'última hora. Al primer assalt, uns 15 corredors arranquen a un ritme intens per arribar a l'hora del segon ascens: a les 8:45 h amb la presència del Centre excursionista Trencacims. 

El torn més nombrós del dia, a les 11 h va sumar uns 50 participants entre senderistes i corredors. El temps ens va acompanyar! Un dia esplèndid... podem veure la poca roba que portaven els atletes! Per a alguns amb 16k i 1400+, d'altres amb 5k i 700+, al cim de l'Airosa s'agrupen vora 30 persones... imatge per recordar! A les 11 h, moment més esperat del dia, 16 joves promeses complien el seu repte de l'any, pujar a l'Airosa. Sense límit d'horari, formant equip, compartint valors com companyerisme, humilitat, respecte i sobretot solidaritat. No oblidem que tot això està fet amb un objectiu únic, fer molt de soroll de cara aconseguir recaptar el nombre més gran possible de fons per a la Marató de TV3.

Ja tenim 6 pedres dalt l'Airosa. Pedres pintades pels joves masovers es van pujar d'una en una a cada torn. Quan en quedaven la meitat, el torn de les 12 h i la pujada corrent de les 13:00 van ser les pujades amb menys aforament. Serà perquè els musclos, mandonguilles de la carnisseria Sanz i bocates amb l'oloreta de pa marxat del forn de la pastisseria la Miranda i pernil del Sarronet van poder amb les ganes de continuar pujant, només sabem que era la 13 h i hi havia gana... Però l'Aitor amb uns 20 minuts de retard va sortir amb 38k 2900+ i 4 h d'activitat per intentar perseguir al grup de joves que recentment havien sortit. Moment crític; la calor era alta, els grups dispersos... però la premissa principal del dia que era tenyir de groc la pujada a l'Airosa continuava per no parar fins que caigués el sol. 

A les 15 h, havent dinat tothom, només en quedaven dues. En la penúltima, encara de dia, el ritme començava a caure a causa de la fatiga que provoca el terreny exigent, a més a més, es va fer amb una pedra a l'esquena cadascú (per poder fer l'última més lleugera). Mentrestant a les 16 h al Centre Cívic, la típica olor de crispetes ens feia recordar l'essència del cinema, Madagascar 3 per als més joves! Cada cop el caliu de la rebuda estava sent major, les cares d'admiració del públic motivaven als participants per fer l'última pujada. Últims rajos de llum... entra el "mode reserva" per als finishers de la segona edició de CDV2022. Suposem que visualitzar la imatge de tot el centre cívic de Mas de Barberans ple, les guitarres d'entre 3 i les boles del bingo preparades per sortir donaven energia per no encantar-se i arribar a les 19:30 h.

Arribada triomfal, confeti i entrega de diplomes per acreditar el repte personal. A dalt de l'escenari entrega de medalles i xerrada que feien protagonistes als més petits que coronen l'Airosa. Aitor Tomàs ens va parlar sobre l'autoestima, esperit de superació i educació en etapes escolars. Poc després de cantar línia i bingo les guitarres feien sonar l'estimat himne del Mas. Jordi Mauri Lleixà en unes ganes especials preguntava: què és això de Córrer detràs del vent? Quina gran idea, no? Concloem la segona edició després dels deliciosos sopars oferts per l'AFA i les últimes vendes dels lots solidaris. Per acabar, valoració econòmica més que positiva amb la xifra de 5700 € donats per a la investigació de les malalties cardiovasculars per a la Marató TV3. Uns 220 lots solidaris venuts (120 el mateix dia!), 70 racions de musclos, 80 de mandonguilles i 300 bocates venuts per l'AFA. La venda continuarà fins esgotar tots els lots! 

Estem molt agraïts per tot l'esforç i sacrifici dels voluntaris i patrocinadors així com pels corredors i senderistes que es van deixar la pell. Intentarem superar-nos a la següent i estem disposats a escoltar qualsevol mena de suggeriment per pròximes edicions. MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER FER-HO POSSIBLE!

Propostes de millora per seguir creixent... Fes click al botó blanc per veure les fotos! By Aitor Sales; @Tokeshots